Ráda bych se z...

  • Dotaz od: M. Musilová
  • Publikováno: 12.3.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, ráda bych se zeptala na dotaz z oblasti stravování v těhotenství. V knize jsem se dočetla, že by se v těhotenství neměly konzumovat "měkké sýry" (zřejmě z důvodu ohrožení listeriózou). Nevím však, jaké konkrétně sýry si mám pod těmi měkkými představit (tavené, gervais, sýry typu lučina apod.). Které z těchto typů sýrů mohou být v těhotenství nebezpečné? Za odpověď předem děkuji a přeji příjemný den Musilová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v podezření jsou všechny měkké, zejména zrající sýry, hlavně kvůli plísním. Čerstvá Lučina a Gervais, tj.sýry na bázi tvarohu, mezi ně nepatří. Nedoporučuje se konzumovat Hermelín, Niva, tavené sýry (ty spíše pro vysoký obsah solí).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: