Už 2 měsíce mne...

  • Dotaz od: Michaela Holubková
  • Publikováno: 14.3.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den.Už 2 měsíce mne trápí nadýmání a problémy s vylučováním stolice.Během této doby se dostavily i teploty 40C,které jsem srazila pomocí zábalů a po 2 dnech šla opět do práce.Vzápětí jsem dostala silný dentální zánět,který mi léčily Damicinem C.Během léčby mě neskutečně bolel žaludek, ATB mi tedy vysadili.Nadýmání přestalo. Před týdnem se opět vrátilo.Bolesti mám nejvíce v noci,při nucení na stolici ze mne odchází pouze hlen.Dostavila se i bolest v kříži,v nohou a hrozná únava,kterou nezvládám a usínám i v práci.Za posl.2 měsíce jsem přibrala 11 kg.Kávu nemohu pít,je mi po ní hrozně špatně,únavu řeším pitím zeleného čaje,bolesti nohou a zad horkou sprchou,ale moc to nepomáhá...maminka mi zemřela ve 45letech na rakovinu konečníku..Prosím,poraďte mi,velmi se bojím,aby u mne nebyla stanovena stejná diagnoza..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše obtíže jsou jistě velmi nepříjemné a nelze je brát na lehkou váhu. Nemusí jít o nádorové onemocnění, ale jjisté podazření tu je. Doporučuji Vám co nejdříve navštívit gastroenterologa, který Vás vyšetří, pokud by u Vás nalezl stejné onemocnění jako u vaší maminky, bylo by nutné neprodleně zahájit léčbu. Čím dříve je zahájena, tím větší je šance na úspěch. Částečnou prevencí je dostatek vlákniny v potravě, omezení živočišných tuků, více zeleniny a ovoce, dostatečný pitný režim, tato opatření by pokud možno měla zabránit zácpě, která problémy stupňuje a zvyšuje riziko nádorového onemocnění. Chápu vaše obayv, ale je nutné co nejdříve navštívit lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: