Dotaz - pohl nemoci

Dobrý den paní doktorko, nevím kam dotaz ohledně pohlavních nemocí směřovat, tak snad píšu správně. Všude čtu, jak je sex nebezpečný, a že se dá chytit skoro cokoliv. Jak vzájemnou felací, tak různými doteky apod. Musím říct, že všechny články mi opravdu děsí a obávám se, že až budu mít možnost s nějakou slečnou být, tak víc myslet budu na nemoci a zda dělám vše správně s ochranou, než na slečnu samotnou. S bývalou partnerkou jsem se miloval s kondomem a posléze začala brát antikoncepci, tudíž jsme kondom vyřadili (věřil jsem jí). Až nyní budu mít možnost s nějakou zažít sexuální chvíli např. s kamarádkou a sama mi řekne, že bere antikoncepci, tak mám trvat na kondomu? Pokud s ní budu spát častěji či chodit opět nemohu bez něj? Vůbec totiž nerozumím k čemu pak daná antikoncepce je a proč ji užívá tolik procento dívek. Přeci ji neberou kvůli tomu, aby se s klukem milovali s ochranou. Vím, že to je moje rozhodnutí a riziko, ale opravdu jsem opatrný a nechci hnát novou holku na testy. Kromě HIV jsem četl že se pouhým dotykem sekretu dá chytit mnohé (záděry na rukou atd). Platí to také pro felaci mít kondom či ochranou roušku pro felaci ženě. Mohla byste mi prosím jako nezkušenému poradit, jak se mám chovat, abych si to užil a nebyl za pitomce? Mockrát děkuji za Váš názor a radu.

Odpověď odborníka:

Není snadné na tyto dotazy odpovědět. Antikoncepce se bere ale z úplně jiného dovodu, než je ochrana před pohlavními nemocemi - z důvodu zabránění otěhotnění. Asi bych zbytečně nedramatizovala ev. přenos infekcí záděrami apod. Doporučuji řídit se selským rozumem, pokud jde o partnerku, kterou již nějakou dobu znáte, není úplně nutné používat kondom, ty výstrahy se týkají zejména náhodných a krátkodobých známostí, kde nevíte , zda partner je promiskuitní, nebo uživatel drog apod.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Články: Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Alergie mívá různé projevy...
Sádlo je (opět) zdravé
Články: Sádlo je (opět) zdravé
Není to poprvé, kdy vědci...
Otrava železem
Články: Otrava železem
K léčení anémií a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Umíte pečovat o kardiostimulátor?
Články: Umíte pečovat o kardiostimulátor?
Pokud máte v rodině nebo...
Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Články: Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Někdo by si mohl myslet, že...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: