Dotaz - žlučník

  • Dotaz od: František
  • Publikováno: 22.12.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chci se ze zajímavosti zeptat, jestli je možné dostat zánět žlučníku po krátkém psychickém rozrušení (např. 3.minuty), které potom již dále nijak nepokračuje (vše v pořádku), a případě, zda-li je to stejné jako u jídla, že se příznaky objeví pár hodin po těžkém jídle… děkuji F.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vznik zánětu žlučníku po psychickém rozrušené považuji za velmi nepravděpodobný. Je pravda, že stres vyvolá určité změny hormonální i nervové aktivity, které se projeví i v trávicím ústrojí a u senzitivnějších jedinců mohou být tyto změny negativně vnímány.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: