Duphaston v těhotenství a silná nevolnost

Dobrý den, jsem v 22. týdnu těhotenství a kvůli tvrdnutí břicha a bolestem v podbřišku mi byl předepsán Duphaston. Brala jsem ho již ve druhém měsící těhotenství, ale měla jsem po něm silné nevolnosti, bolesti v podžebří a nemohla jsem vůbec jíst. Po poradě s gynekologem jsem ho tehdy vysadila. A nevolnosti zmizely. Měla bych dodat, že problémy se zažíváním a silné nevolnosti a bolesti pod levým žebrem jsem měla již před otěhotněním, řešila jsem to skoro dva roky, kdy jsem běhala po všech možných vyšetřeních ( CT, Gastroskopie atd.) vše negativní, zjištěn mi byl pouze Gilbertův syndrom. Mám nyní strach duphaston začít užívat, kvůli tomu že mi vyvolá opět silné nevolnosti a budu se z toho opět dostávat tři týdny jako minule, nehledě na to, aby tři týdny bez jídla neublížili miminku. Lékař mi sdělil že jiná alternativa neexistuje, takže to musím zkusit. Známý gynekolog mi poradil zavádět Duphaston do pochvy, mělo by toto nějaký účinek? Děkuji

Odpověď odborníka:

Nevím jaký je palpační nález a tím pádem zda je léčba nezbytná, většinou se Duphaston po 20 týdnu již nepodává. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: