E. coli v pochvě

Dobrý den, již rok trpím bolestivým sexuálním stykem, dvakrát jsme s tím byla u lékaře, v obou případech zjištěn masivní výskyt E. coli v pochvě, jednou jsem dostala antibiotika (to na cca 2-3 měsíce na bolest zabralo), podruhé čípky (to nezabralo vůbec). Teď nevím, jestli má cenu tam pořád takhle lézt a nechat si předepisovat čípky od doktora, který mi tvrdí, že s E. coli se nedá nic dělat (!), nebo mám prostě tiše trpět doma s vyhlídkou, že budu mít bolesti do konce života. Zkoušela jsem i intenzivní kúru D-manosou, ale ta bude asi jen na močový měchýř, co jsem pochopila z letáku, protože není metabolizována, tudíž nemůže být roznesena krví ze střeva do pochvy a může působit jen na močové ústrojí. Existuje nějaká cesta z bludného kruhu? Někde jsem se dočetla o léku Uro-vaxom - je to všeobecně známý lék? Nedokážu pochopit, proč by mi lékař tvrdil, že se s E. coli nedá nic dělat, pokud by lék existoval. Nebo jsou s užitím tohoto léku spojené nějaké možné nezanedbatelné komplikace? Nebo pomáhá bojovat s E. coli také jen v močovém ústrojí a ne v pochvě? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Opakované infekce jsou problémem nejen v gynekologii. D-manosa skutečně působí jen na bakterie v močovém ústrojí. Pokud jste byla na E. coli léčena per orálními tabletami, pak se vyléčila i ostatní ložiska. Opakovanému propuknutí dalších infekcí se lze bránit tzv. např. pomocí vakcíny Uro-vaxom nebo zhotovením individuální vakcíny. Další možností je léčba ve spolupráci s imunologem.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: