E coli v pochvě a sex

Moje gynekoložka mi při stěru našla e coli v pochvě. Předepsala mi globule MACMIROR..Problém je, že nevím, jestli jsem se e coli zbavila, protože gynekoložka mi odmítla udělat nový stěr z důvodu, že prý se po e coli stěry dělat nemusí. Je pravda, že se nemusí přeléčit partner? Kdy mohu mít sex? I kdybych pořád e coli měla, nemůžu partnera nakazit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá Michaelo, na poševní sliznici běžně přežívají a vyskytují se mikroby, tak jako např. v krku.
Pokud ale většinou selháním imunity dojde k jejich přemnožení, tak mohou dělat potíže- subj. " výtoky" a musí se léčit.- viz Macmiror- i během užívání tohoto přípravku můžete mít s partnerem styk. Muži obtíže obvykle nemají- ale sex. partner má stejnou mikroflóru, jako partnerka- styk mějte klidně dále, pokud obtíže budou přetrvávat., gynekolog by měl provést u Vás znovu kultivaci poš. obsahu na půdy a dle citlivosti přeléčit

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x