E coli v pochvě a otěhotnění

Dobrý den, trpím na neustále e coli v pochvě, přitom anální sex neprovozuji a po stolici se hned myji intimním mýdlem, tak nechápu z čeho by to mohlo být. Plánuji v brzké době miminko, může mít e coli v pochvě vliv na plod? Jak se e coli zbavit? Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den Escherichia coli je mikrob, který se normálně vyskytuje ve stolici na kůži kolem konečníku čili i v blízkosti poševního vchodu. On je součástí i normálního mikrobního obrazu poševního. těch mikrobů co žijí v pochvě je více. nepíšete co za obíže klinické máte- co vám mikrob dělá.. ale píšete o intimním mýdle, které vždy, opakuji vždy, svým pacientkám nedoporučuji. a je jedno o jakou značku se jedná....Aby pochva byla zdravá musí mít kyselé pH. když si lehnete do vany, doma, v klidu, tak se voda dostane i do pochvy a ono kyselé pH se změní na neutrální (voda není kyselá/kyselina ani zásada), a již v tento moment se vylepší prostředí v pochvě pro některé mikroby , které dosud nic zlého nedělaly. a teď si představte že na genitál použijete i třeba 2x denně mýdlo, čili zásadu. opakovaně se pochva pere s nutností opět obnovit správné pH- výtok. svědění..čili naučit se správnou hygienu- nepřehánět četnost a důslednost- je základ. bavlněné prádlo, nepoužívat slipovou vložku- pochva je více prohřátá, což mikrobům svědčí... a fakt s plánováním rodiny závisí na něčem jiném.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Černý kašel není normální kašel! Má devastující následky
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kdy lze nasadit biologickou léčbu u Bechtěreva?
Články: Kdy lze nasadit biologickou léčbu u Bechtěreva?
Léčba Bechtěrevovy nemoci...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Konec opakujících se vaginálních mykóz: víme, co zabírá
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: