Endokrinologické vyšetření při užívání duphastonu

Moje gynekoložka mi doporučila edokrinologické vyšetření z důvodu, že po vysazení antikoncepce, kterou jsem brala 10 let, se mi několik měsíců nenastartoval cyklus. Na endokrinoligii docházím už cca 7 let a užívám dlouhodobě Letrox 50 (1x denně). Od vysazení antikoncepce jsem ale na endokrinologii zatím nebyla (je to 6 měsíců).Nyní mi na gynekologii nasadili duphaston na úpravu cyklu (2x denně, 15.-25.den cyklu), a já nevím, jestli je na odběr krve kvůli endokrinologickému vyšetření vhodné jít v dny, kdy duphaston užívám, nebo naopak v dny, kdy je pauza, kvůli ovlivnění výsledků..nebo je to jedno? děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

I když Duphaston zrovna neužíváte, ovlivňuje celý menstruační cyklus. Každopádně, pokud máte na mysli jen vyšetření hormonů štítné žlázy, můžete jít, kdy Vám to vyhovuje. Neměly by být nijak zásadně ovlivněny. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Genetické vyšetření
Články: Genetické vyšetření
Genetické vyšetření je...
Infarkt myokardu může člověka zastihnout kdekoli: umíte účinně pomoci?
Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
Články: Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
V zimě se potýkáme s...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Za produkci mléka nemůže vždycky jen nadbytek prolaktinu
Články: Za produkci mléka nemůže vždycky jen nadbytek prolaktinu
Tvorba mateřského mléka...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: