Endokrinologie

Jsem v prvnim trimestru tehotenstvi a byly mi v endokr. poradne namereny tyto hodnoty Tsh 2,15 - t4 20,5 - antiTpo 9,9. - antiTg. 118,4.Mam brat letrox 50 1x denne. je tato medikace spravna?moc tomu nerozumim vzhledem k tomu,ze hodnota tsh je v norme.Bojim se abych tim neposkodila dite.Dekuji

Odpověď odborníka:

V těhotenství u hypotyreózy může být hodnota TSH v normě. Sleduje se proto volný T4. Dle hodnoty se pak stanovuje dávka Letroxu. Může Vám být i během těhotenství navyšovaná. I při normálních hodnotách hormonů štítné žlázy. Nemusíte se bát. Vaše léčba je správná.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: