Je vhodné endokrinologické vyšetření?

Dobrý den, děkuji za odpověď na můj předchozí dotaz. Ráda bych se ale optala na Váš názor,zda v tomto případě je endokrinologické vyšetření vhodné. V dětství jsem byla sledovaná na endokrinologii pro malý vzrůst a opožděnou 1. menstruaci (1. menstruace v 16-ti letech). Gyn. lékařka mi asi před 3 lety řekla,že vyšetření není potřeba,že štítnou žlázu mám v pořádku a moje důvěra k ní není příliš velká. Hodnoty šítné ž. mám stále v pořádku,ale únavu ,pocení (hlavně večer a v noci),návaly horka a často zvýšenou teplotu (především v 2. polovině MC a první dny MC) mám od té doby pořád. Imunologické vyšetření je v pořádku,co se týká serologie (CMV,EBV....) Navíc mám teď zvýšené hodnoty LH a FSH. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Katko, zvýšená hladina LH a FSH může být známkou toho,že dobře nefungují vaječníky. Jistě by tedy na místě endokrinologické vyšetření bylo. Některé vaše obtíže by tomu i odpovídaly. Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: