Endometrioza

Dobrý den, před měsícem mi byla diagnostikována endometrióza ve 3. stadiu, kterou zjistili laparoskopicky - odstranili mi srůsty, cystu a ložiska. Byla mi doporučena léčba formou hormonů, toto jsem však odmítla, jelikož mi můj gynekolog poradil těhotenství, neboť je to nejpřirozenější léčba a prý by mi dávali hormony v ,, koňských dávkách" jak říká:). Těhotenství jsme proto s přítelem vybrali jako správnou volbu, je mi 24, nikdy jsem nerodila a nikdy neprodělala potrat a doufám, že brzy otěhotním. Proto jsem se chtěla zeptat, zda jsem se rozhodla správně. Co byste mi radila Vy? Děkuji mockrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jistě je to správná volba. Ono stejně, jakmile by se hormonální léčba vysadila, tak máte endometriózu za chvíli zpátky. Hovořím z vlastní zkušenosti :-).

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: