Epilepsie?

Dobrý den, před několika lety jsem prodělal několik záchvatů a léčil se u několika neurologů. EEG, CT, MR jsem měl pokaždé bez nálezu. Několik let po tom jsem byl u jedné neuroložky, která mi řekla, že málo piju. Začal jsem mít místo 1/2 litru denně 2-3 litry vody denně. Postupně vysadila prášky a vše bylo bez problému. Letos na jaře jsem opět měl velice hektický den, málo pil, málo jedl, stres a opakoval se záchvat. Dostal jsem prášky Keppra. Další záchvat se opakoval na festivalu, kde jsem pil nevyspalý, unavený a opět málo pil. Prášky Keppra mi však stále nechali a i zvýšili dávky. Nedávno jsem začal pociťovat po prášcích motání hlavy, pocity otáčení. Když jsem to říkal neuroložce, pak mi řekla, že to nic není, že tyhle prášky jsou bezproblémové. Ale hlava se mi po nich motá stále, chvílemi i zapomínám co jsem chtěl. Poslední CT, EEG, MR opět bez nálezu, ale paní doktorka mi stále tvrdí, že jsem prostě na 100% epileptik. Můj dotaz je, může to mít i ze stresu, nervů, těch léků a špatnou životosprávou? Když spím dlouho, jsem moc unaven a přespalý. Když spím kolem max 6 hodin, jsem úplně v pořádku. Díky Lukáš

Odpověď odborníka:

Dobrý den, případě onemocnění epilepsií nejsou stresy, zátěž, délka spánku příčinou onemocnění, mohou ale být spouštěčem záchvatů. Pokud trvají záchvaty i přes dodržování preventivního režimu i užívání léků, doporučuji Vám svůj stav konsultovat v Epileptologickém centru. Tato specializovaná poradna bývá v každém krajském městě při neurologickém oddělení krajské nemocnice. s pozdravem dr.Paseková

MUDr. Eva Paseková
MUDr. Eva Paseková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: NEUROLOGIE - EEG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: