Epilepsie?

Pred 4 lety jsem mel meningokokovou sepsi (10 dni um.spanek, multiorganove selhani) z ktere se zdalo ze jsem se vylecil pouze jsem byl stale unaveny, ale po roce se objevily problemy co trvaji uz 3-tim rokem. Zacalo to ve skole kdyz ucitel vyletel za rohem a zakricel lekl jsem se, pote jsem si sedl a po chvili prisel ten problem (zaskuby v leve casti obliceje, nemohl jsem hybat levou rukou a nohou vubec, nemohl jsem mluvit nebo velmi ztezi trvalo to 5 min), ktery se po hodine objevil znovu jen vse na prave casti tela od te doby problemy jen na prave strane. Dal jsem pul roku proste cekal co bude bylo to 2-3 mesicne slabsi bez zaskubu atd jen nemoct mluvit horsi koordinace zpomalene mysleni. Po tom pul roce se objevilozase takove silnejsi(problrm mluvit studena PHK a horsi koordinace) a doktor my po case zacal davat levetiracetam az do 1000mg rano a vecer a po roce jeste topimark 50mg (doufam ze se nepletu v mnozstvi) take rano vecer, ale nic se nemenilo bylo stale 2-3 mesicne, ale posledni pul rok je to 7-8 mesicne a posledni 2 mesice bez prasku a zadna zmena(problem stale byl nemoct mluveni nebo tezko, zpomalene mysleni, studena prava ruka, zivani). Byl jsem na vysetreni magnet.rezonanci a tam bylo ze mam mozecek o 7 mm posunuty dolu, dale video EEG (7 denni monitorace na eeg pripojen), ale tam ten problem neprisel me pripadalo ze ta cepice tlaci na hlavu a prichazelo po sundani cepice rano na chvili pak prestalo kdyz jsem ji zase dostal. U psycholozky jsem byl, ale nepripadalo mi to uzitecne(nerikam ze nemam psychicke problemy, ale nemyslim ze to ovlivnuje). Zaver doktora psychicke problemy chodit na "konzultace" k psycholozce a prijit za pul roku. Byl bych moc rad kdyby Vas neco napadlo jsem zoufaly je moc neprijemne nemoci mluvit kdyz se vas nekdo pta. P.S. Na zacatku rikal ze mozna stresem, ale v obdobi maturit to bylo dobre celou dobu az pote co jsem uspesne mel zasebou. S pozdravem Pavel P.

Odpověď odborníka:

Milý Pavle.

Z toho,co jste mi napsal,vyplývá:
Překonal jste onemocnění,na které mnoho lidí umírá.
Je to nejenom zásluha lékařů ale hlavně zásluha Vaše.
Jiný než silný člověk se z podobných situací nedostane!
Jste silný chlap..protože dokážete překonat problémy,pokud si to přikážete-viz bezproblémové období
v období maturit:-)

To vše svědčí pro fakt,že je ve Vaší moci zvládnout i nynější podivné problémy,které se lékařům
nepodařilo zvládnout ani diagnostikovat.
Vyšetření,která Vám provedli neukázala žádné závažné změny,proto lze směle prohlásit,že nejste
tělesně nemocen.
Zda Vaše příznaky někdo považuje za psychogenní neznamená,že bychom Vás touto hypotézou měli
neustále obtěžovat a posílat k psychologovi:-)

Zapojte všechny motory ve Vás-podobně jako před maturitou.
Mějte jasný plán a vysoké cíle a miřte tam,kam my všichni chlapi máme mířit-k silnému i citlivému mužství,
uplatnění v zaměstnání i ve vztazích.
Volte jako terapeuty jen ty,kteří nepoučují a nepřikazují ale sami jdou příkladem-ochotou,otevřeností,
životním stylem. Měli by se k Vám chovat s respektem a měli by Vám dát právo volby a do ničeho Vás
nenutit.

Věřím,že se dokážete uzdravit i sám:-)
Posílám Vám moji maximální podporu a srdečné poděkování za důvěru.
Potěšíte mě,když se s časovým odstupem ozvete.
Můj e mail : mens-sana@seznam.cz

Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: