Epilepsie psychického původu

Ano jednalo se o to zda nárok na invalidní důchod mám.. A mám ještě jeden dotaz. Může se penická ataka projevovat jako epileptický GM? Jsem v péči jek neurologa, kde nebyly prokázány žádné patologické změny ale při eeg typická fotsensitivní epilepsie a zárověn jsem v péči psychiatra, který je názoru že se o epilepsii nejedná, ale že se tak může projevovat výše zmíněná panická ataka, vzhledem k tomu že jsem jí prodělala 4x s násloednou hospitalizací opravdu nevím jak dál... Děkuji

Odpověď odborníka:

Panická ataka se může projevovat i jako velmi nebezpečně vyhlížející onemocnění, ale že by se projevila jako GM mi není známo. Ale váš psychiatr s tím možná má nějaké konkrétní zkušenosti, třeba má jiného podobného pacienta a proto se k tomuto názoru přiklání. Pokud by se jednalo skutečně o čistě psychogenní záležitost, měla by vhodná psychiatrická léčba ev. i s psychoterapií tento problém zcela vyřešit a záchvaty by se již neměly opakovat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: