Euthyrox100,caltrate 600mg,telmisartan?

beru 5 let euthyrox, dle DEXA nemám osteoporozu, ale podle krvi mi p. dr. předepsal Caltrate600 2x denně. jsem sezonní alergik, mimo sezonu nic neužívám. tlak mám i 180/100, přestože užívám telmisartan80 1xdenně a hydrochlorthiazid. jím mléčné produkty. zlomené žebro po pádu.

Odpověď odborníka:

Caltrate je vhodný jako prevence osteoporózy. Pokud telmisartan a hydrochlorothiazid ke kontrole krevního tlaku nepostačuje, bude nejspíše nutné přidat další antihypertenzívum. Váš lékař pravděpodobně bude zvažovat blokátory kalciových kanálů (Zorem, Lusopress ...). Též by bylo vhodné zjistit, zda není zvýšení krevního tlaku způsobeno nějakou řešitelnou příčinou - např. zvětšení nadledvin, zúžení ledvinné tepny atd.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x