Euthyrox nežádoucí účinky

  • Dotaz od: Beze jména
  • Publikováno: 11.12.2012
  • uLékaře.cz

dobrý den už téměř rok beru euthyrox 100 mám zvetšenou štítnou žlázu a prý to musím brát aby se nahradila funkce a žláza se zmenšila mé poslední hodnoty TSH 0,02 T4 21.2..jednou sem mela po vysokém množství bušení srdce...a chtěla bych se zeptat zda je možné po euthyroxu být náladová přecitlivělá (odnáší to mé okolí) špatná kvalita vlasů je to přibližně od té doby co ho beru ale tato možnost mě napadla až potom ...ke kontrole jdu až v březnu proto děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě zvětšené štítné žlázy (ŠŽ) se tato forma léčby - tj s mírným předávkováním hormony používá. Nicméně, pokud jí berete už rok a ŠŽ je pořád zvětšená, navíc to předávkování špatně nesete (ano, Vaše potíže mohou souviset s hormonálními hladinami, které jsou mírně nadměrné), doporučila bych zkusit snížit dávku Euthyroxu a spíš přidat do th Jod a Selen (pokud nejste alergická). Přeji hezký den.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Závislost na lécích. Co dělat, abyste do ní nespadli?
Články: Závislost na lécích. Co dělat, abyste do ní nespadli?
O závislosti na drogách...
Ohrožené poprsí
Články: Ohrožené poprsí
V České republice se ročně...
Osm způsobů, jak snížit riziko rakoviny prsu
Články: Osm způsobů, jak snížit riziko rakoviny prsu
Hlavní rizikové faktory...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Choďte na mamograf. Vyplatí se to
Články: Choďte na mamograf. Vyplatí se to
Mamografická prohlídka je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: