Extrasystoly

Chtěla jsem se zeptat, asi před měsícem mi začalo bušit a jakoby vynechávat srdce. Byla jsem vyšetřena ekg, echo i holtr. Ve výsledcích mám napsáno. Po dobu monitorace sinusový rytmus se sinusovou arytmií, frekventní monotopní benigní KES během dne, v noci ve spánku prakticky mizí. KES 1580 SVES 1 Na kontrolu již nemám chodit. Teď jsou problémy menší, ale je to dost nepříjemné. Nemůže to být nebezpečné. Nyní odlétám na dovolenou a trochu se bojím. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Veroniko, na dovolenou klidně můžete. Extrasystoly jsou jakési srdeční stahy "navíc" a pauza po extrasystole může vyvolávat dojem vynechávání srdce. Dle vyšetření se jedná o benigní formu, tedy formu, která pro Vás není nebezpečná a v naprosté většině případů se vůbec neléčí. Část pacientů extrasystoly ani vůbec nevnímá. Pokud jsou extrasystoly časté, pacient je nepříjemně
vnímá a stresuje ho to, je možné vyzkoušet malou dávku léku na zklidnění srdeční frekvence. O tom se případně domluvte s ošetřujícím lékařem

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: