Extrasystoly

Mám na holteru 80 krát KES, 8 krát triplet SVES, a na jednom záznamu detekována salva SVES o 6 komplexech. Vím , že se jedná o komorové a síňové extrasystoly, ale nevím zda je počet je normální, co jsou to triplety jak jsou závažné a co ty triplety a salvy.Je to třeba léčit nebo ne? Děkuji

Odpověď odborníka:

Extrasystoly jako takové se neléčí. Záleží na další obtíže. Pokud pociťuje pouze palpitace (bušení srdce) není nutné extrasystoly léčit. Triplety jsou celkem v normě, ale salvy mohou být již nebezpečné. Záleží zda- li se vyskytují pravidelně. Pokud máte další onemocnění srdce, bude vhodná konzultace s ošetřujícím kardiologem.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x