Fibrilace

Dobrý den pane doktore...předem se omlouvám za komplikovaný dotaz.Od mala sem hrál fotbal a pravidelně sportoval.Bohužel sem u mne před pár lety rozvinula uzkostne panicka porucha a strach ze smrti pravděpodobně důsledkem náhlých srdečních kolapsů u sportovců.užívám každé ráno nízkou dávku betablokatoru .na kontrolách pokaždé zvýšený tlak 140-150/90.V domácím měření 120-130/80.mám nasazen před spaním Mirtazapin sandoz.Moje neustále obavy a pocity nepravidelne srdec. cinnosti (preskakovani ,vynechani) mě nedali spát a byl sem objednán na echo.mitralni chlopen jemná,aortalni chlopen jemná ,pulm chlopen jemná,trikuspidalni chlopen jemna-stopova infus...LS 33mm,aorta 28mm,LK 41mm,septum 11mm,zadní stěna 10mm,PK 27mm....EF 60%, funkce LK je normální,perikard normální......prý mohu sportovat bez jakýchkoliv obtíží..ovšem při vysetreni sem byl ve velkém stresu a cítil nepravidelné údery.doma kdyz sem si četl zprávu tak i diagnózy bylo napsáno PAROXYZMALNI FIBRILACE SÍNI!..Takže sem zpátky v havarovaném kruhu...Moc vás prosím o vysvětlení výsledků a o váš názor jestli skutečně mohu naplno fyzicky trénovat.diky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paroxysmální fibrilace síní, je arytmie, která se objevuje krátce, poté sama zmizí. Nevím na základně jakého vyšetření Vám byla arytmie diagnostikována. Při natočení EKG nebo EKG Holteru. Píšete, že Vám byl prováděn UZ srdce, při tom bylo točeno EKG? Arytmie se dá poznat naUZ srdce. Bude nutné se zeptat vyšetřujícího lékaře. Poté stanovit další postup vyšetření. Při této arytmii není zdravotní omezení, nehrozí arytmie, které by Vás ohrožovaly na životě.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x