Genciánová violeť na léčbu moučnivky

Na léčbu moučnivky mému 3 měsíčnímu miminku lékař předepsal genciánovou violeť k potírání v pusince. Na internetu jsem se dočetla, že je karcinogenní a může způsobovat rakovionu. Moc prosím o Vaše odborné posouzení tohoto tvrzení. Mám požádat o jiný přípravek? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Genciánová violeť je bezpečná, dá se použít i jiný nebarvící prostředek na bázi antimykotik, napříklae Pimafucin v kapkách.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: