Generalizovaná kloubní hypermobilita

Dobrý den pane doktore....můj ortoped mě nedávno do lék. zprávy napsal, že mám Ehler danlos syndom - generalizovanou kloubní hypermobilitu...zajímalo by mne co to pro mě přímo znamená, nemám absolutně žádný problém nic mě nebolí...jen opakovaně potrácím nemůže mít hypermobilita na to vliv? předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Hypermobilita nebude příčinou, to se ale musí vyjádřit gynekolog. Svalovou a kloubní hypermobilitu má spousta lidí a může způsobovat potíže tím, že rozsahy hybnosti kloubů a to i na pateři jsou nad limit. Na příklad se pacinet při napnutýck kolenou a ohnutí pateře dotkne podlahy celou rukou. Hypermoibilita vede k bolestem tím, že do jisté míry "vytahuje" svaly z jejiích úponů a tím dojde k bolestem v daném místě. Tedy neusilovat o velký rozsah kloubní hybnosti a spíše svalstvo vhodným cvičením posilovat, vhodná rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: