Grawitzův tumor

Dobrý den, mému tatínkovi před 2 lety zjistili Grawitzův tumor v ledvině,kterou mu následně odoperovali.Současně s tím mu na snímku kostry našli kostní metastázy v bederní oblasti.Od té doby má nasazenou léčbu biofosfáty a jednou měsíčně chodí na chemoterapii (infúzně) kvůli kostem..Minulý týden mu na mag. rezonanci kontrolovali nález a oproti minule,kdy byl menší, je beze změn..Chtěla bych se zeptat,co to vlastně znamená?Je to známka toho,že léčba nezabírá?Je to normální?I přesto,že je můj tatínek lékař,je velmi těžké s ním o tom mluvit.Byli jsme z této "novinky" dost zklamaní..Kolika procentní úspěšnost léčby je v těchto případech?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud se nádorové onemocnění začne šířit na vzdálené orgány (metastazuje), pak je samozřejmě šance na vyléčení výrazně nižší a spíše jde o prodloužení života než úplné vyléčení. Přesné procento vám ale z hlavy neřeknu, existují určité tabulky, váš ošetřující onkolog by vám to mohl říci přesněji.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: