Gravidita nebo zdravotní problém?

Dobrý den, možná vám odpověď na můj dotaz bude připadat naprosto jasná, ale chtěla bych mít takovou malou jistotu od nějakého odborníka, protože já si nevím rady. Beru svou první HA Cleonita již 4 měsíce. Ani jednu pilulku jsem nezapomněla vzít, ale nevím, jaký je maximální rozestup mezi jednotlivými prášky (jestli je ještě v pořádku, když si jednu tabletu vezmu v 6:30 a další den třeba v 9:00). Druhý dotaz: S přítelem spolu spíme jinak nechráněně, ale přerušovaně. Je možné, že bych při užívání ha, mohla být těhotná? Už asi 5 let mám skoro průhledný výtok, není ho moc, většinou nijak nezapáchá ani nepálí. V poslední době (cca 1 - 2 měsíce) potřebuju docela často močit, ale nevymočím toho moc. Špatně mi nebylo. Mám pocit malého hladu, ale po pár soustech \'jsem plná\' (poslední půlrok jsem zhubla 7kg a méně jím). Menses jsem měla vždy nepravidelný a dlouhý. Po braní ha se srovnala, ale poslední menstruaci jsem měla o 2 dny zpožděnou. Prsa mi vyrostla, ale slyšela jsem, že to je i třeba z hormonů z té antikoncepce nebo prvního pohlavního styku. Takže mám dva dotazy: 1) Je nezbytně nutné brát tablety HA každý den přesně ve stejnou hodinu? Pokud ne, jaký je \'ještě v pohodě\' rozestup? 2) Může být zpoždění menses a ostatní příznaky způsobeno těhotenstvím nebo jinými zdravotními problémy? Je možné, že jsem si menses posunula stresem a ostatní příznaky přivodila psychickými obavami? Děkuji za odpověď přeji hezký den :)

Odpověď odborníka:

dobrý den, je nutné užívat HAK ve stejnou dobu, rozmezí cca 1hod, pokud budete dělat větší intervaly, můžete špinit a být snížený účinek. Zpoždění je způsobeno HAK, pokud byste měla pochybnosti, proveďte gravi test.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: