Hashimotova thyrioiditis - euthyrox

Dobrý deň. Bola mi zistena H. T.,pred pár dňami som začala brať Euthyrox 25 µg napriek tomu, že hormóny T4 boli u mňa zatiaľ v norme, ale cítila som sa zle, unavene, nesústredene. Týchto pár dní užívania Euthyroxu pozorujem u mňa zmenu stavu, hoci som bývala unavená aj pred tým, teraz je to ešte extrémnejšie. Mávam aj pocit nevoľnosti a občas veľké výkyvy v nálade. Môže to byť spôsobené práve nasadením Euthyroxu a prípadným dočasným predávkovaním? Ako dlho môže takýto stav trvať? Ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý deň, každé telo reaguje na hormonálnu liečbu inak a áno, mohli by to byť aj príznaky z predávkovania, ale tieť nemusia. Ustálenie hladín hormónov sa po ich nasadení očakáva zhruba za 4 týždne, určite by som doporučila ich skorú kontrolu. Pokiaľ sa ale budete stále cítit zle, resp. sa to bude zhoršovať, ideálne je min. telefonicky kontaktovať svojho endokrinológa a dohodnúť sa na ďalšom postupe. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: