Herpes genitalis

Dobrý den. Cca asi před rokem a půl mi byl diagnostikován herpes genitalis, který byl léčen antivirotiky. asi po roce, kdy prvotní symptomy zmizely, jsem měla potíže s krkem a kořenem jazyku. na pohotovosti mi byl opět diagnostikován herpes a opět jsem dostala antivirotika. doktor mi následně sdělil, že se asi "objeví" ještě jednou nebo dvakrát a bude jej nutné zaléčit. můj dotaz tedy zní. zda je možné, že se herpes genitalis dá zcela vyléčit? asi před 14 dny, jsem měla opět slabé projevy herpesu na vnějších genitáliích, které sami po cca 1 týdnu zmizely. je nutné navšívit lékaře a nasadit léky. plánuji těhotenství a nerada bych vystavovala své dítě jakýmkoli rizikům. Ráda byych Vás požádala a rady o možném dalším postupu. děkuji. PM

Odpověď odborníka:

dobrý den, herpes se objeví při snížené imunitě.obvykle se nevyléčí, antivirotika jsou účinná před vysetím puchýřků.podporujte imunitu, těhotenství nebude problémové kvůli herpesu, problém by byl, pokud byste měla akutní výsev v době porodu, pak by msel být císařský řez.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: