Herpes genitalis

Již tři roky trpím na stále se opakující genitální opary (mám je od přítele, který celé dětství trpěl na opary na rtu a přestali mu přesně v době, kdy jsme spolu začli chodit a spát a mně začali genitání) celé tři roky se snažím s tím zápasit, opar se mi opakuje jednou až dvakrát za měsíc, sexuální život je v mých 24letech tedy takřka na nule :( můj gynekolog mi nabídl při prvním výsevu tablety herpesin 200, ty pomohli, ale stále se problém vrací a vrací a vrací... mastičky některé pomáhají, některé méně, ale do týdne je opar vždy zpět :( podle mého gynekologa je prý herpesin v tabletách strašně drahý a nemůže mi ho předepsat např. víckrát za sebou a mám se spoléhat jen na ty mastičky, jiné řešení prý není (ale přímo v príbalovém letáku Herpesinu je psáno, že je možné u opakovaných výsevech podávat dlouhodoběji a tím opar utlumit). Zkoušela jsem delší dobu brát Lysine, bylinkové kapičky Vironal a homeopatika, ale bez výsledku :( Má imunoložka je o něco snaživější zkoušela nasadit Herpesin 400, pak Něcocyclovir(přesný název si už nepamatuji), opět se vše vrátilo, pak jsme ze zoufaltví zkusili Herpesin 400 brát po výskytu souběžně já i partner a najednou byl na 3 měsíce klid! Poté se nám ale během jednoho týdnu mně udělal genitální opar a příteli opar v nose (poprvé dostal opar od doby co je mám já) od té doby se zase vezu a za víc než dva měsíce jsme mohli mít sex jen jednou a okamžitě se opr vrátil :( Jak jsem zjistila vakcínu Lupidon G která mohla pomoci přestali úplně vyrábět a nic jiného očividně není :( Máte něaký nápad jak pokračovat ve snaze vyřešení problému? Případně za kým(na jaké oddělení) jít pro pomoc, nějaké stěry nebo já nevím... Osobně vidím možnost v intenzivnějším braní Herpesinu, ale gynekolog mě dost vyděsil tím, že mi to prý předepisovat nemůže, že je to pro pojišťovnu drahé :( existuje tedy nějaký způsob léčby pro skutečně chronické případy??? Plánujeme v dohledné době s partnerem miminko a ráda bych těhotenství prožila bez stresu, že budu nucena rodit císařem a miminku bude hrozit riziko :(

Odpověď odborníka:

Mila Ann, je to skutečně problém- genitální herpes se již nikdy nedá úplně vyléčit- protože herpetický virus zůstává v tříselných uzlinách a při stresu a oslabení organizmu dochází k recidivě- vyražení puchýřků. Musí se brát dlouhodobě Herpesin- gynekolog je skutečně limitován pojištovnouˇ- mohlo by se to řešit přes revizního lékaře, nebo částečně si tento lék platit. Dále by bylo řešením posílit imunitu organizmu- např. Wobenzym a pod. Mám v ordinaci zkušenost u dvou pac. s takto úpornými návraty, že se situace značně zlepšila po očkování proti rakovině děl. čípku , tedy proti HPV/human papilomat. virům/- došlo ke zkříženému efektu, u jedné pac. již 2 roky nemá výsev herpes, druhá zatím rok bez obtíží

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+18 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Herpes genitalis | Od: Ann | 15.4.2015 17:35
Dobrý den, chci se jen ujistit je to mnoho informací a tak chci mít jasno, ikdyž mám zrovna výsev tak nemůžu nakazit partnera když se líbáme? Orální sex asi padá tím že jsem nakažena že? Jinak všechny aktivity jako běhání plavání můžu dělat dál? a ještě se chci zeptat na to slunění, když jsem třeba v létě 2-4 hodiny na slunci vadí to a může se mi znovu udělat výsev puchýřků? Děkuji
reagovat
re:Herpes genitalis | Od: Eva | 24.5.2015 14:16
herpes není dobré slunit a pokud máte výsev, tak rozhodně jste nakažlivá,proto kontakty žádné.Pokud máte opar genitální, pak samozřejmě můžete políbit partnera, protože jsem nakažlivá v jiné části těla.
reagovat
Herpes genitalis | Od: Ann | 15.4.2015 17:34
Dobrý den, chci se jen ujistit je to mnoho informací a tak chci mít jasno, ikdyž mám zrovna výsev tak nemůžu nakazit partnera když se líbáme? Orální sex asi padá tím že jsem nakažena že? Jinak všechny aktivity jako běhání plavání můžu dělat dál? a ještě se chci zeptat na to slunění, když jsem třeba v létě 2-4 hodiny na slunci vadí to a může se mi znovu udělat výsev puchýřků? Děkuji
reagovat
re:Herpes genitalis | Od: Míra | 14.4.2016 09:19
Mohl bych Tě poradit-maž vyrážku čerstvým česnekem a zázvorem. Jeden den česnek a druhý den zázvoz. a maž třeba 3x denně.

Uvidíš, měl jsem známého a tomu to pomohlo..
reagovat
re:re:Herpes genitalis | Od: PavelRoth | 24.6.2016 12:33
Vyzkoušejte kokosový olej...Obsahuje vysoké procento kyseliny laurové,která má schopnost rozbít lipidové obaly virů a tím pomoci našemu imunitnímu systému je zničit.Jinak jsou tyto viry v těle a organismus si s nimi neporadí.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x