Herpes genitalis

Dobrý den, před půl rokem se mi poprvé projevil herpes genitalis a po užívání Herpesin tablet a Herpesin krému po asi dvou týdnech zmizel. Avšak od té doby se mi velmi často vyráží malé, někdy téměř neviditelné pupínky, které občas svědí. Objeví se třeba během odpoledne, já je večer namažu Herpesin krémem a do rána sou zase pryč. Většinou mi to právě rozdráždí kalhotky, takže když jsem přes noc bez nich tak se to uklidní. Někde jsem četla, že je doporučeno pak znovu brát alespoň jedno balení Herpesin tablet, tak se chci zeptat, jestli je to pravda. Popřípadě jaké další řešení byste mi doporučila. A pak ještě jeden dotaz; jak velká pravděpodobnost nákazy při těchto pupíncích (ale ne přímo oparech) hrozí?

Odpověď odborníka:

Na prevenci genitálního herpesu je vhodnější Provirsan dlouhodobě cca tak půl roku. Přenos je možný v akutním stadiu(při puchýřcích), u lidí se sníženou imunitou vůči virům.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: