Herpes genitalis

Dobry den, chtela bych se zeptat. Muj partner ma herpes genitalis, ja jsem se zatim nenakazila, ale planujeme dite a tak bych chtela vedet, jestli je nejakym zpusobem mozne ochranit jak sebe, tak budouci miminko, nebo jaka rizika hrozi. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Bylo by vhodné, aby se partner přeléčil celkově antivirotiky ( acyklovir). Samozřejmostí je pohlavní abstinence po dobu jeho obtíží. Vy sama pravděpodobně již máte virus v organismu, ale to samo o sobě není problém, důležité je pouze to, aby v době porodu nebyla přítomna aktivní infekce ( puchýřky) na vašem genitálu, aby se dítě nenakazilo při průchodu porodními cestami.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: