Herpes genitalis - samovolné zhojení

Dobrý den. V úterý jsem dostala menstruaci a ve stejný den mi zrudl jeden stydký pysk. Ve středu se mi na něm udělaly 2 rudé pupínky jako po holení (ač jsem se neholila) a bolelo to. Ve čtvrtek jsem objevila výsev puchýřků s tekutinou uvnitř. Dle fotek na internetu to vypadalo přesně jako herpes genitalis, uzlina na noze na té straně byla nateklá a vystouplá. Celý pysk mě bolel a byl oteklý. V pátek jsem na to použila mast Imazol, která je sice určena k léčbě houbovitých a bakteriálních onemocnění, ne však virových. Nechtěla jsem jít na gynekologii kvůli té menstruaci. A do neděle to téměř zmizelo, zbylo jen pár strupů. V úterý po týdnů už tam nebylo vidět nic. Když jsem volala na gynekologii, řekli, ať to neřeším, že to nebylo nic vážného a že herpes by sám nezmizel. Je to tak? Mám to nechat být? Nejsem pro partnera nebezpečná? Myslím, že přenos nebyl sexuální, sex jsem neměla již 2 týdny před vznikem oparu. Nemohlo to vzniknout díky menstruaci? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý večer, genitální herpes opravdu takto probíhá, ale zda to opravdu byl , by se muselo prohlédnout v akutním stavu , popř. vzít odběr na virologii. Pokud nemáte žádné obtíže , kůže je klidná , nemůžete partnera nakazit, opar se objeví kdykoli při snížení imunity- zánět, holení,atd... S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: