Herpes genitalis

Dobrý den, můžete mi prosím Vás sdělit jestli je ještě možná jiná léčba než užívání tablet herpesin 200 -400 a mast herpesin.. Již několik let a častý výsev na genitáliích.. nemám doužívanou jednu dávku a už se mi vyseje další .jaké jsou terapie.. Jsem moc unavená , mám již dlouhodobě stěhovavé bolesti svalů, křeče v nohou, bolesti v levé části žeber pod lopatkou, levá část těla, různé píchání po těle, škubání ve svalech,tyto příznaky se stěhují a zhoršená kondice.. Zukání víčka praveho oka , nervozita, špatná koncentrace a navíc se objevilo nafouknutí břicha a plynatost, štítná žláza- uzliny.Recidivita je je min. 8 let a tablety beru prakticky každý měsíc, což brání v sexuálním životě a určitě zatěžuje i játra . Mám podezření prodělané a nepřeléčené boriliozy???? Kde a jaké testy , vyšetření mám podstoupit.Jsou nějaké vakcíny???

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě byste měl mír imunologické vyšetření, na základě tohotos vyšetření by se mohla volit další léčba. Zatím pokračujte v léčbě Herpesinem 400mg při výsevu na genitálu 5xdenně, event. lze dávat léčbu až 1 rok preventivně i mimo dobu výsevu 1 tbl. denně. Z imunologických preparátu by se mohl přidat Isoprinosine ev. Imunor /prepeparáty na posílení buněčné imunity/. Existují vakcíny Lupidon, kdy se aplikují subkutánně několik měsíců, slouží k posílení obranyschopnosti proti herpes simlex viru, není tro ale očkovací vakcína.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: