Hiv

Dobrý den, před 2 lety jsem mela nechráněný pohlavní styk, nedávno jsem byla na krevních testech a doktor mi sdělil, ze je vše v normě. Zajímalo by me, jestli je možné z krevních testu po tak dlouhé době poznat HIV, např. Nárůstem bílých krvinek apod. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužle při běžném krevním vyšetřní se ndá poznat zda-li je pacient infikován virem HIV. Určité podezření by mohlo být pokud by byla zjištěna nízká hladina CD4 lymfocytů. Toto vyšetření se však již většinou provádí u specialisty /hematologa, imunologa/. Pokud byste chtěla mít jistotu, nechte si vyšetřit protilátky proti HIV.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: