Hiv infekce

Dobrý den,před několika týdny se mi stala nepříjemná záležitost,kdy na zábavě došlo ke rvačce a všude /zábradlí,atd.)bylo dost krve.Ačkoli jsme si dávali pozor,abychom s ní nepřišli do styku,přesto mě trápí co když přece...ihned po příchodu jsme se důkladně prohlédli a žádná krev na kůži ani oblečení nebyla. Předpokládám, že kdyby se člověk skutečně otřel (např.na zabrádlí nebo o něco) pozůstatky čerstvé krve by viděl. Kdyby k otření došlo měla jsem krátký rukáv, a na rukách mám jen drobné jizvičky, něco jako vyrážky, které jsou jakoby po zarostlých chloupích, nekrvácí. Určitě mi netekla žádná krev a neměla jsem v tu chvíli žádnou ránu. Chci se zeptat je to jen má fantazie nebo je tu nějaké riziko? Může virus projít přes kůži, která nekrvácí nebo jsou rány zaschlé,tedy nejsou čerstvé?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určité riziko, ikdyž velmi malé tu samozřejmě existuje. Pokud se tedy bojíte nákazy virem HIV či hepatitidy C, doporučoval bych vyšetření u lékaře. U VHC cca po 40 dnech, u HIV ale až po 90 dnech od možné nákazy, dříve je nákaza jen velmi těžko prokazatelná. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x