Hiv stale obavy

Dobry den, chci se zeptat zda poceni za letnich veceru (teplejsich dnu) pri spanku je zcela bezne? Pokud jsem klasicky prikryt tedy.Poceni rekneme neni intezivni hlavne okolo krku mam vetsinou mokre tricko jinak to neni moc . Nemuze to byt nasledkem i psychiky? Pokud jsem byl testovan na HIV a vysledek vysel negativni po 25 tydnech testem ELISA v DS tak uz na sobe nemusim hledat zadne priznaky? A 24 tyden INSTI negativni taktez. Trosku jsem i zhubnul asi 5-6 kilo vazil jsem 72-73. Jeste se chci zeptat zda virus HIV je detekovatelny i napriklad po trech ctyrech letech respektive jestli neklesa ta virova naloz. A Jsou testy spolehlive? Setkala jste se nekdy s falesne negativnim vysledkem pokud osoba nema dalsi rizikove chovani a dodrzi Dobu okna?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pocení je velmi nespecifický příznak, takže z něj nelze vyvozovat podstatnější závěry- vzhledem k Vaší ztrátě hmotnosti bych doporučovala vyšetření u praktického lékaře /vyloučení například nadměrné funkce štítné žlázy.../- Zdá se, že se nyní Vaše obavy koncentrují na HIV infekci, neodhadnu, zda je tato tendence přirozenou reakcí na Váš životní styl? S testováním na přítomnost HIV je to složitější, testy jsou různého typu. "Pouhý " průkaz protilátek není samozřejmě tak spolehlivý, jako metody založené na stanovení samotného viru..Většinou o použití rozhodne lékař, kterému se svěříte- a ten je schopen načasovat i zvolit vyšetření tak, aby posloužilo svému účelu!!

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: