Hnědý výtok

Dobrý den, před 14ti dny jsem odjela na delší dobu do zahraničí a dnes se u mě objevil hnědý výtok. Před odjezdem jsem navštívila gynekologa - vše v pořádku. Jsem v polovině měsíčního cyklu,tzn. nejedná se o pomenstruační špinění. Beru antikoncepci Lindynette, pravidelně, a nikdy jsem neměla problém. Minulý týden jsem se vyléčila z chřipky,ale krom Paralenu a horkých nápojů jsem žádné jiné léky nebrala.Trochu mě bolelo v podbřišku, asi dvakrát či třikrát mě tam píchlo,ale jinak nepozoruji žádné problémy. Ani teplotu už nemám. Výtok je hnědý, nezapáchá, trochu hrudkovitý. Můžete mi prosím poradit - mám navštívit gynekologa? Doma v ČR bych neváhala,ale zde v UK je každá lékařská péče velmi drahá a proto se rozmýšlím zda má cenu chodit.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Při antikoncepci se špinění může vyskytnout, ale je li výtok hrudkovitý bude se jednat nejspíše o mykozu, zeptejte se v lékarně jaké jsou dostupné vaginální přípravky, použijte je a kdyby se potíže objevovaly i po léčbě a v dalším cyklu navštivte gynekologa.Je těžké radit bez vyšetření tak alespoň tento hrubý nástin postupu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: