Hodnoty štítné žlázy

Chci se zeptat zda vysoké dávky Letroxu pri Hypotyreoze nemůžou uškodit? Beru totiž Letrox 75 už pár měsíců a nyní v dubnu se ve výsledcích objevilo že T4 volny je 28,2 a TSHS je 0,01 předtím byli hodnoty v lednu T4 - 18,2 a TSHS - 5,48. Mam pocit jakože se to uplně zhoršilo potom co mi v listopadu paní doktora zvětšila dávku z Letroxu 50 na 75, TSHS se sice uplně snížil ale zase T4 je o 10 čísel vyšší, proč mi nezměnila dávkování zpátky na Letrox 50, vždyt i velké dávky můžou uškodit, a zdá se že se to jen zhoršuje, prosím poraďte. Ve zprávě už nemam napsáno Latentní hypotyreoza ale Hypotyreoza na substituci, nechtěla jsem paní doktorce nic říkat měla by to vedet nejlépe ale mam obavy jestli mi ty léky neubližují, nebo se to vážně takhle rychle zhoršuje? (myslím ty výsledky a má diagnoza) Děkuji za odpověď. Neffová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tak asi by sa mohlo ubrať,cca 2x v týdnu 1/2 tablety Letrox 75ug, 5x v týdnu 1 tableta Letrox 75ug, aby Vam to nedělalo búšeni srdce, navaly horka,..ale nevím zda nematé zvětšenou/uzlovou štítnou žlazu, zda p. doktorka nechtěla dosáhnou supresi. Doporučuji proto konzultaci s oš.paní doktorkou.

MUDr. Magdaléna Škovranová
MUDr. Magdaléna Škovranová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Endokrinologie - Diabetologie, Praha 22

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x