Hpv

Chci se zeptat jestli nutne každy styk s chlapem nakaženym hpv ho zizka take žena ? Ja sem po styku už 3 měsice delali mi citologii ta byla negativni bradavičky nemam .. Mužu nekoho nakazit ? Mam novyho přitele a mam strach dekuji zasilam foto jestli to sou kondylomi nebo ne

Odpověď odborníka:

Vážená Kristino, cytologie nic nevypovídá o nakažení kondylomaty. Diagnóza se stanovuje jednoznačně z klinického obrazu(Vaše foto je dosti nepřehledné, ale mohlo by se o kondylomata jednat, protože nějaké výrůstky jsou tam snad patrné) a z histologického obrazu. Nejlépe navštivte dermatologa. Pokud máte dobrou imunitu a epitel pohlavního ústrojí není poraněný, nemusí se na Vás infekce HPV přenést. Vždy však s rizikem přenosu musíte počítat!

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: