Hpv - isoprinosin

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Před 4 měsíci mi byl zjištěn poprvé hpv naléz na děložním čípku. Jde o low grade změny vcelku na malé ploše (podle mého gynekologa). S paní doktorkou jsme se dohodli,že bych zkusila podporu imunity isoprinosinem. Bylo mi však řečeno, že pokud dostanu doporučení k imunologovi od gynekologa,tak si tuto léčbu budu muset hradit sama. Prý léčbu pacient nemusí hradit, pokud dostane doporučení od praktického lékaře, nebo od dermatovenerologa. Chtěla bych se zeptat, kdy by bylo možné, abych léčbu nemusela platit a hladila ji pojišťovna, či je možné, abych šla k imunologovi bez doporučení. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na imunologické vyšetření pokud je k tomu důvod a ten vy určitě máte, můžete přijít i bez doporučení. Pokud budete mít doporučení od gynekologa, tak je to dostačující a léčbu hradit nebudete. Takto to funguje alespoň v naší ambulanci. Léčba je pak hrazená. Isoprinosin bych určitě doporučovala.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: