Hpv

Vazena pani doktorko, predne bych vam strasne moc rada podekovala, ze jste mne napsala muj dotaz, ma gynekolozka mne k tomu vlastne nic moc nedokazala rict. Ale prece jen bych jeste chtela vedet, zda jsem to tedy pochopila spravne. Muj pritel muze byt od byvale nakazen uz leta a je tedy prenasecem, me nejspis nakazil uz davno ,ale me telo se s tim vzdy vyporadalo,az kdyz se mne oslabila imunita , udelaly se mne kondylomata. Je to asi ten duvod, ze je mam az po dvou letech vztahu. Jestli se mylim, prosim opravte me a objasnete vice. Mnohokrat vam jeste jeste jednou dekuji. (Eva HPV Dobrý den, nakazila jsem se HPV asi pred pul rokem a byla jsem na odstraneni kondylomat. S pritelem jsme spolu pres dva roky a jsme si verni. Jak jsem se mohla nakazit? je mozne, ze by se nakazil u sve predchozi partnerky, se kterou uz neni 3 roky a vir se v nem drzel tak dlouho, aby pak nakazil me?Nekde jsem cetla, ze vir zustane pak v krvi naporad.On zadne priznaky nema.Dekuji mockrat za odpoved.Oprvadu jsem z toho zoufala, nevim, zda to znamena, ze by mne musel byt neverny. Prosim napiste!!!Prosim! ČTĚTE DÁLE Tělo zasažené infekcí je více ohroženo rakovinou Virus snižuje šanci počít "ze zkumavky" Má váš kolega žloutenku C? Hlavně nepanikařte! Odpověď odborníka Dobrý den Evo! Virus HPV se v 99% přenáší pohlavním stykem. Pokud byl tedy váš přítel i vaším prvním sexuálním partnerem, je vysoce pravděpodobné, že jste se nakazila od něho. Váš přítel může být virem infikován i celé roky a být jeho přenašečem, aniž by u něj došlo k vytvoření kondylomat, vždy záleží na imunitním systému jedince, jak se s infekcí HPV dovede vypořádat. Skutečnost, že u vás došlo k vytvoření kondylomat určitě nezakládá důvod k tomu se domnívat, že vám byl váš přítel nevěrný. Hezký den. MUDr. Petra Řeháčková )

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo! Ano, myslím si ,že jste popsala nejpravděpodobnější průběh. Přítel byl nejspíš nakažen bývalou partnerkou a pravděpodobně hned zkraje vztahu nakazil i Vás. V řadě případů ale nedochází vůbec k projevům bradavic a virus tiše vyčkává na svou chvíli. U Vás se tak bradavice objevily až po dvou letech vztahu. Na druhou stranu musím uznat, že nelze vyloučit novou infekci přítelovou nevěrou. Toto konstatování nemá nic společného s Vámi osobně, jde jen o úvahu, jak mohla popsaná situace nastat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: