Hpv

Dobrý den, přítel měl genitální bradavice, bohužel jsme o tom nevěděli a prováděli jsme několikrát orální sex. Já jsem nedávno chytla kondylomata do anogenitální oblasti. CHtěla bych se zeptat na Váš názor ohledně respirační papilomatozy. Na internetu jsem četla, že 80% takto nemocných udává v anamnéze partnera s bradavicemi. Hodně mě to vystrašilo. Je jisté, že se mi udělají polypy na hlasivkách? Nebo je možné, že jsem bradavice dostala akorát "dolů" a HPV, i když ho mám určitě v krku, mi tam nic nevytvoří? Děkuji za radu. Petra.

Odpověď odborníka:

Milá Petro, v medicině není nic jisté- v případě kontaktu viru s organismem je ve hře "souboj" mezi mikroorganismem a imunitní odolností uplatňující se místně i celkově.Určitě tedy není třeba předpokládat, že nad Vámi visí "ortel" papilomatosy.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x