Hpv

Dobrý den, byl mi zjištěn HPV virus, který způsobil kondylom. Virus mám pravděpodobně od předchozího partnera. S nynějším partnerem sexuálně žijeme dva měsíce a kondomem se nechráníme. Je tedy možné, že jsem partnera nakazila. Měli bychom tedy nyní používat kondom, abychom si HPV navzájem pořád nepředávali a mohl odeznít? Nebo to již nemá smysl? A druhý dotaz: Je možné nechat se očkovat první dávkou vakcíny Silgard i v době právě probíhající menstruace?? Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, použití kondomu bych spíše doporučovala i když efekt v tomto stadiu již nebude takový, jako kdyby jste se chránili již od začátku Vašeho společného sexuálního života. K Vašemu druhému dotazu: mám dojem, že probíhající menstruace by očkování vadit něměla, je si nejsem jista, zda je efektivní očkování, pokud jste již prokazatelně infikována. Doporučovala bych Vám konzultovat Vašeho gynekologa.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x