Hubnutí kojence po nasazení příkrmů

Dobrý den! Chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na hubnutí kojence po nasazení příkrmů. 7miměsíční syn je stále kojený 8-10x denně (cucá cca 3minuty, dělá to tak už od 3. měsíce). Do 6 měsíců pravidelně přibýval, váhově v průměru (v necelých 6 měsících měl 7,5kg a 69.5cm). Před měsícem prodělal týdenní virózu a zároveň se prořezaly první dva zuby, jedl však normálně – tehdy ještě plně kojený. Před 3mi týdny jsme nasadili příkrmy – 1x denně v poledne cca 120ml zeleniny (od mrkve přes mrkev+brambor, brokolice, cuketa – Hipp a Hami). Vždy ještě zapije mlékem. Posledních 5 dní dávám na noc i kaši (cca 150ml Moje první kaše Nestlé), také zapíjí mlékem. 3 týdny také 3x denně cvičíme „vojtu“ – kvůli hlavičce, resp. krční páteři a otáčení - syn hlavu malinko naklání na stranu a nerad se přetáčí na bříško. Dnes, po 3 týdnech příkrmů jsem zjistila, že syn zhubl ze 7,61kg na 7,21kg. Nejeví žádné známky choroby, je veselý, živý, bez twplot„upovídaný“… Kde může být chyba? Je mi z toho trochu úzko a nevím, zda nevyhledat raději lékaře. Na 2. stranu třeba zbytečně plaším a je to při změně stravy normální… Děkuji za odpověď Markéta

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že se nemusíte ničeho obávat, možná to souvisí s tím cvičením a vyšším energetickým výdejem. Pokračujte se zaváděním příkrmů dále, tak jak bude dítě chtít.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: