Hypochondrie

Jak bych to měl říci,žačalo to chřipkou a měl jsem zvýšené teploty,začal jsem se měřit každý den a číst na internetu příznaky nemocí hlavně HIV,LYMFOM,LEUKEMIE a další podobné. Teploty mam již skoro 3 měsíce,každy den ve strachu ,že mám nějakou rakovinu. Krevní testy všechny v pořádku. ALe když čtu příznaky tak mám strášny stress, ještě mám zanět dásní a malinko zvětšené uzlinky pod bradou a podčelistní. Začal jsem císt něco o lymfomu tak jsem to řekl paní doktorce,řekla mi proč zrovna to,že bych za tu dobu vypadal jinak. viděla ,že jsem vyděšený takže mě poslala na ORL ,tam mě paní doktorka prohléla ty uzlinky a skoro NIC nenašla,uzlinky jsou hmatné jen když na ně tlačím nebo je zmačknu,řekla ,že pro klid na duši ještě ultazvuk břicha a krku . Chtěl bych se zeptat jestli bych měl lymfom,tak jestli bych mohl mít zvýšenou teplotu ze stresu ( jsem možná hypochondr) ty teploty nemám celý den,vetšinou tak 2 hodiny a potom ustoupěj. Teploty bývaji většinou ve stejnou dobu,jako bych se bál ,že je budu mít a potom je mám . Doktorka mě ujištovala,že nemám RAKOVINU a at se nebojím ,že neumírám ,ale já se stejně bojím

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Zdá se mi, že v této fázi Vaší psychické poruchy je nejvyšší čas vyhledat psychoterapeuta a rozetnout bludný kruh Vašich vtíravých myšlenek. Jakmile by se totiž podařilo vyloučit lymfom, za kratší či delší čas by se vynořil strach z něčeho jiného. Vaše strachy jsou přeměnou vnitřního napětí do konkrétní podoby, ale vlastní podstatou je úzkost, a s tou je život jedno velké riziko.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: