Hypotyreóza v těhotenství

Jsem v 18.tt, léčím se na hypotyreózu. V 11tt byla hodnota TSH 1.98, FT4 11.5, nyní v 18tt TSH 3.68, FT4 12.9. Dávka Euthyroxu mi byla mírně zvýšena. Po prodělané plicní embolii mi byla také nasazena miniheparanizace Fraxiparine 0,3. Euthyrox užívám ráno na lačno a Fraxiparine si píchnu ihned poté. Chtěla bych se zeptat, zda injekce Fraxiparine ovlivňuje hladinu TSH v krvi? Před kontrolním odběrem štítné žlázy si Euthyrox neberu, ale Fraxiparine si normálně aplikuji. Může to ovlivnit výsledek odběru na štítnou žlázu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Fraxiparin by nijak zásadně hladinu TSH ovlivnit neměl, klidně si ho aplikujte, jak Vám to vyhovuje.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: