Indonal pří snížené funkci šž

Dobrý den, včera mi dr diagnostikovala kondylomata a dostala jsem na ně mast. Po přečtení mnoha diskusí a doporučení jsem se chtěla zkusit k tomu brát INDONAL. V jeho příbalovém letáku je ale napsáno, že ho nemají užívat lidé s onemocněním štítné žlázy. Já beru euthyrox 50 dlouhodobě, jiné nálezy třeba na UZ ŠŽ nemám. Ne, že bych nerozuměla vyjádření, že se pro lidi s onemocněními štítné žlázy nehodí, ale jen si tak laitsky říkám, že přeci onemocnění ŠŽ je více druhů, že třeba zrovna u mé mírně snížené funkce by nevadilo ho užívat. Můžete mi prosím odborně poradit? Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento přípravek osobně neuznám, ale pokud má mít vliv zejména na pohlavní aparát, nemyslím, že by Vám měl nějak zásadně uškodit na Vaší nemoc štítné žlázy. Očekávala bych, že např. stejně jako hormonální antikoncepce může lehce snižovat vstřebávání hormonů štítné žlázy (Euthyroxu), tu bych doporučila neužívat tyto dva preparáty společně, ale např. Indonal užívat až odpoledne-večer. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: