Infekce

Dobrý den, měla jsem asi 2 dny pálení a štípání při močení a chodila jsem častěji. Po návštěvě lékaře mi byl předepsán Biseptol 1,5 tabl. 2krát denně celkem na 10 dnů užívání. Mohu po dobu užívání těchto antibiotik mít pohlavní styk?? a pokud ano, nesnižují antibiotika účinnost antikoncepce? Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z hygienických důvodů by bylo vhodnější styk odložit až na dobu po vyléčení infekce močových cest. Jinak Biseptol by neměl snížit účinek hormonální antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lidé s depresemi více kouří
Články: Lidé s depresemi více kouří
Někteří odborníci se...
Když imunitní systém útočí do vlastních řad
Články: Když imunitní systém útočí do vlastních řad
Každé zdravé tělo reaguje...
Dopřejte svým nohám dostatečnou péči
Články: Dopřejte svým nohám dostatečnou péči
Myslete na své zdraví...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Vitiligo
Články: Vitiligo
Vitiligo je kožní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: