Infekce

Dobrý den, pracuji v nemocnici a před dvěma roky jsem po střevní infekci prodělal slabší zánět slinivky,tehdy závodní lékařkou úspěšně zaléčený léky panzynorm forte, hylak a dietou. Na mojí žádost byl tehdy proveden odběr stolice,protože jsem se služebně ocitl na infekčním pokoji,a měl podezření na zlatého stafilokoka, odpovídala i zelená stolice, ale rozborem to nebylo zjištěno. Na totéž mám podezření i dnes, kdy se mi zánět slinivky úspěšně vrátil,nalezena amyláza v moči,a střevní potíže mám po podráždění žaludku antibiotiky dalacin předepsanými zubním lékařem, a následné střevní viroze. Opět užívám panzynorm forte, dieta a laktobacily.Odběr stolice nebyl proveden, a sono břicha bude provedeno 18. 8. což je měsíc po první návštěvě lékaře se střevními potížemi. Kam se mám prosím obrátit,kde by mi pomohli vyřešit příčiny mých potíží?? Ne pouze zaléčit opakovaný zánět slinivky a střevní potíže samotné,s tím že se to může při jakékoli viroze vrátit. Děkuji za radu. S pozdravem Petr.

Odpověď odborníka:

Petře, doporučuji se obrátit na nejbližší gastroenterologii, kde vás podrobně vyšetří. Může se u vás jednat o chronickou pankreatitidu, kdy dochází ke špatnému trávení potravy a mění se charakter stolice (lesklá a mastná) a může připomínat průjmovou stolici.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: