Infekce z autolancety

Dobry den,chtela by jsem se zeptat- mam doma glukometr a odberove pero,kam se dava vzdy nova mala jehlicka(lanceta). Je nejake riziko infekce(hiv,hepatitidy), kdyz pichnu timto perem kamarada na zmereni cukru a pak jehlicku vyhodim,cele pero umyju i mydlem, a pak treba po 14 dnech si do tohoto pera nasadim cistou a sterilni jehlicku a pichnu sebe do prstu na zmereni cukru? Moc dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jak již uvedeno v předchozí odpovědi i odpovědích kolegů - riziko při řádném zacházení s perem (což dodržujete...) není.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: