Infekce virem hiv

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o radu, jak se mám zachovat. Minulý rok jsem podstoupil řadu vyšetření, vzdledem mým problémům, které měli nejprve jiný charakter. Vše se odvíjelo z mých problémů se zádovým svalstvem a celkovým oslabením, z důvodu přetěžování, fitko, škola, stres a přechozena nemoc bylo to někdy v lednu. Tehdy jsem to řešil v rehabilitacemi. Do začátku léta se však toho moc s mým zádovým a krčním svalstvem moc nezlepšilo(asi jsem tomu nedal moc času), tak jsem navštívil svou lékařku a neurologa. Následně začala řada vyšetření, kterým jsem se zpočátku bránil, ale došlo až nejhoršímu. Od různých diagnoz a mých příznaků jsem absolvoval CT mozku, kolonoskopii, mag. rezonanci, lumbalni punkci, gastroskopické vyšetření. Vše proběhlo v pořádku. Ale v mozkomišním moku mi zjistili později falešně pozitivní toxoplasmozu. V té době po těch všech pro mě hrozným vyšetření a po ATB 2 týdny v záři Fromilid kvůli mým obavam pro mě ted směšným chlamydiim z hranicnich testu a později v říjnu1 týden ATB Sumamed, jsem se kvůli zjištěné leukopenii 2,7 leukocytů rozhodl podstoupit HIV test. V té době mě vůbec nenapadlo, kde a jak by k přenosu mohlo dojít. Později jsem si vzpomněl, že jsem došel ke styku nejspiš s krvi částečně zředěnou vodou, bylo to v červenci, když jsem jedl zmrzlinu z 1 L nádoby, kterou jsem měl v klíně a na které ta tekutina byla. Tehdy mě to vůbec nenapadlo, nevím snad jsem se nečím infikoval během těch všech vyšetřeni, vím zní to paranoidní a taky hypochodricky. Testy jsem od září opakoval celkem 6x, 3x ELISA a 3x DUO, poslední byl začátkem 5 den v květnu, všechny byly negativní. Už bych to neřešil jěnže mám neustálé příznaky, z prvu mě hrozně bolely svaly na stehnech a hrozná unava, žádna teplota. Po všech ATB mám stále bilý jazyk, jím zdravě, zeleninu, ovoce, laktobacily, kefírová mléka. Jsem unaven po kratší době a také častěji kýchám, někdy v nocích nepravidelně se mi potí poze lýtka, jsou sama voda. Nevím, ale také něco mám snad s hormony a svaly se mi brzy unaví a hůře regenerují. Nevím co se to se mnou děje styk jsem nikdy jěště neměl, drogy vůbec, nekouřím, pil jsem příležitostně, ted vubec. Moc si přeji mít sílu jako dříve u ORL mi také nic nezjistily, jen normální kultůry v ustěch i když mám ráno a téměř celý den jazyk bílý s pachutí. Moc moc vás prosím o radu jsou mé testy HIV důvěryhodně cca po 8 měsících, nyní jsem mel leukocyty cca 3,3 myslel jsem, že se odehráva kvůli tomu co jsem prodělal v zimě to oslabení a přehnaný stres, celkově jsem zhubl cca o 7 kg a stále jím více a více. Vím že je to obsáhlé a snad už ani nepřehledné, ale nevím nakoho se už mám obrátit, jsem pro lékaře jen hypochondr. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Na Vašem příběhu je patrné,jak je lidská bytost křehká.Propojení fysična,tělesného vnímání sebe sama a vnitřního pocitu vyrovnanosti,bezpečí.Myslím,že ve Vašem případě se právě narušilo toto vzácné.Zdá se,že Váš život se změnil v jakési peklo úzkosti,přestal jste věřit svému tělu jako dobrému zařízení.Nikdo z nás samozřejmě nemůže být nikdy zcela přesvědčen o svém naprostém zdraví,navíc je to dynamický stav.Ale přece musíte založit svou životosprávu na určitých konkrétnech..Absolvoval jste kupu vyšetření.Prosím,sjednejte si schůzku se svým registrujícím praktickým lékařem a udělejte si jakousi rekonstrukci.Důvěřujte připravenosti každého lékaře převzít za Vaše vyšetřování a léčbu zodpovědnost,nesnažte se "pracovat za lékaře".Akceptujte lékařem stanovený plán případných kontrolních vyšetření.Váš svět se naprosto rozklížil,potřebujete strukturu,řád.Držím palce.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Zápach z úst. Nepříjemnost, která se možná týká i vás
Vývoj novorozence
Články: Vývoj novorozence
Novorozenecké období trvá...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Poznejte 8 potravin, které vyvolávají nejčastější alergie
Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Články: Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Nejnovější výzkumy odhalily...
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Články: Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Dvě různá onemocnění, dvě...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: