Intolerance fruktozi a sorbitu

Pani doktorko,prosim vas,porad te mi,po dvou a pul letech meho trapeni(hypochondr) jsem si zmeni doktora a ten mi konecne prisel na to co me trapi,nabidl mi specialni rozbor stolice z nemecka biovis za 150 euro:)tam jsem dostal do ruky vasledky a hned jsem si sedl na zadek,intolerance fruk.sorbit,malo bacteriodes,malo escheria coli,vysokye cislo zonulin norma 30 a ja mam 138 plus to nejlepsi na konec zvysene ted nevim presne jak se to pise mP2K z 4 na 4.20 myslim ze rakovinno tvorne bunky,jelikoz mam dohromady zanet tlusteho streva plus syndrom zvisene propustnosti tenkeho strev,tak vubec nevi co muzu jis a co ne..uz treti mesic do sebe cou ve dvojtych davkach,L GLUTAMIN,OMEGA 3,ZINEK,MUTAFLOR,LECITYN,3X1 LACTOBACIL PLUS LACTOBAC Z NEMECKA,TO VSE ME STOJI PRES DVA TIS.MESICNE,ZADNE ZLEPSENI,PANO DOKTORKO PROSIM VAS PORADTE MI JAKOU STRAVU MAM NA STO PRO ZRUSIT ABY JSE TO LEPSILO,UZ DRUHY ROK ME BRUTALNE BOLEJ SAVLY NA STEHNECH PRI CHUZI,JAKO PRI CHRIPCE A OBLAST BRICHA,DOLE V LEVO A KOUSEK OD PUPKU V LEVO JAKO KDYZ VRAZITE NUZ,KDYZ ZMACKNU RUKAMA,KDYZ JSEM TO OZNAMIL DOKTOROVI ZE PORAD STEJNY BOLESTI TAK MI PREDEPSAL 60 SACKU AULIN A PO TRECH TYDNE UZIVANI JSEM ZJISTIL,ZE MA STOLICE JE DOST TMAVA,TENKA,MAM STRACH ZE V TOM STREVE NECO MAM,ZEJTRA JDU POPROSIT DOKTORA O O VYSETRENI KOLONOSKOPII,PROSIM VAS ,JE MOZNY ,ZE MUZU MIT INTOLER.NA VICE POTRAVIN?NEVIM UZ KUDY KAM,MAM 4LETEHO SYNA A NEBIT JEHO TAK SI TO SNAD HODIM,UZ TO NEJAK PRESTAVAM ZVLADAT,PRIRODNI DOPLNKY,BYLINKOVE CAJE VSELJAKE DIETY,ROK A PUL DO ZADU KOLONO,FIBROSKOPIE,CETE BRICHA,BIOCHEMIE VSE V PORADKU A TED MINULI TYDEN JELIKOZ JSEM MEL ZIMNICI A BYLO KI ZLE,TAK MI BYLO PROVEDENO VYSETRENI KRVE CRP A MOCI A MAM PREJ V MOCI I V KRVI ZVISENE BAKTERIE,DOSTAL JSEM KRABICKU OFLOXINU,PANI DOKTORKO PROSIM VAS PORADTE MI,NA KOHO BYCH JSE MEL OBRATI A JAKOU STRAVU BYCH MEL URCITE ZARADIT DO JIDELNICKU ?BUDU STASTNEJ ZA VASI ODPOVED,DEKUJI MULLER 1982 KRALUPY NAD VLTAVOU.JSEM UZ ZOUFALI...........:(

Odpověď odborníka:

Bohužel s vyšetřením stolice /rozbor stolice z nemecka biovis/ nemám zkušenosti, takže nemohu posoudit tyto výsledky. Lékař , který Vám toto vyšetření doporučil, by s Vám měl výsledky interpretovat a eventuelně doporučit dietu.
Důležité je vyloučit organickou příčinu, patologie tlustého střeva by se měla odhalit při kolonoskopii, částečně tenkého střeva při gastroskopii a kapslové endoskopii. Pokud se nepotvrdí organická, infekční příčina - může se jednat o funkční poruchu střeva /dráždivý tračník.../.
Doplnila bych ještě alergologické a imunologické vyšetření. Zapisujte si cca měsíc jídelníček a pozorujte zda-li po nějakých potravinách dojde ke zhoršení projevů. Vaše pozorování velmi může pomoci při určení diagnosy.
Do diety bych zařadila pravidelné užívání probiotik v kombinaci se zelným ječmenem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x